40% leerlingen moet loten

In een aantal regio’s of bij specifieke scholen vinden vanwege het grote aantal inschrijvingen, lotingen plaats. Gemiddeld heeft één op de zes kinderen in Nederland te maken met een loting bij het aanmelden bij een middelbare school. In de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt dat percentage op 40% van de kinderen. Leerlingen uit de grote steden zoeken steeds vaker buiten de eigen regio naar een middelbare school.

Goede verbinding met Amsterdam

Direct gelegen aan de Schipholweg is het Haarlem College goed bereikbaar vanuit Amsterdam-West met de trein en een directe busverbinding. Daarnaast was er de afgelopen jaren geen loting nodig en konden alle kinderen die zich inschreven gewoon geplaatst worden. ‘Een fijn en zeker gevoel voor zowel ouder(s)/verzorger(s) als kind dat je zeker weet dat je wordt geplaatst.’ Aldus Scheerder. ‘Een andere situatie dan op veel scholen in Amsterdam.’

Leren in een inspirerende omgeving

Het Haarlem College is een school voor leerlingen met een advies voor havo, vmbo-theoretisch (mavo), vmbo-kader en vmbo-basis. We zijn gevestigd in een modern schoolgebouw met eigen gymzalen, een volledig professioneel theater en state-of-the-art Techlab. ‘Je volgt je lessen in een inspirerende omgeving en alle ingrediënten zijn aanwezig om je talenten te laten zien. We zien kinderen hier echt opleven en in hun tijd hier ontdekken waar ze goed in zijn.’ Aldus Directeur Viola Scheerder.

Wil jij je aanmelden op het Haarlem College?

Gaat uw kind buiten de regio Zuid-Kennemerland naar de basisschool? Dan kunt u zich gewoon aanmelden op het Haarlem College en geldt er een andere aanmeldprocedure. Kijk voor meer informatie over de inschrijving als leerling buiten de regio op deze pagina.

Nieuw: havo op het Haarlem College

Naast basis-, kader-, en vmbo-t (mavo) bieden we vanaf schooljaar 2024-2025 ook een havo aan op het Haarlem College. De havo op het Haarlem College onderscheidt door een balans tussen denken en doen. Door naast theorie ook een praktisch component toe te voegen houden we de motivatie hoog en de leerlingen bij de les.

Meer informatie over de havo

Gerelateerde berichten