Let op: geen plek meer beschikbaar voor zij-instromers!

Algemene informatie

Je zit nu al op een school voor voortgezet onderwijs en je wilt overstappen naar het Haarlem College. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je iets nodig hebt wat je huidige school niet kan bieden. Soms lukt het op je huidige school niet omdat het niveau niet goed bij je past.

Als zij-instromer kom je in klas 2 of 3 op het Haarlem College. Wanneer je in klas 3 instroomt krijg je les op kaderniveau tot de herfst- of kerstvakantie. Je zult tot die tijd dubbel becijferd worden, op zowel basis- als kaderniveau. Op die manier kunnen we goed bepalen welk niveau het beste bij je past. Dit is niet van toepassing wanneer de reden van instromen verhuizing is. Je wordt bij verhuizing geplaatst op hetzelfde niveau als voor de verhuizing op je oude school. Alle leerwegen sluiten goed aan bij het MBO. De mavo sluit aan op de havo.

Aanmeldprocedure

Let op: Omdat er inmiddels sprake is van een wachtlijst, is onderstaande informatie alleen van toepassing wanneer u door ons telefonisch bent benaderd dat er een plekje vrij is gekomen.

Vanaf 1 april 2024 kunnen leerlingen zich op deze pagina als zij-instromer op het Haarlem College aanmelden voor schooljaar 2024-2025. Nadat wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, zullen wij de ouder(s)/verzorger(s) en de huidige school van de leerling een mail sturen met daarin een verzoek tot aanleveren van bepaalde informatie en/of documenten. Wij spreken pas over een aanmelding wanneer alle vereiste gegevens door ons ontvangen zijn.

Wanneer wij alle benodigde documenten hebben ontvangen, zullen wij een kennismakingsgesprek met de leerling en ouder(s)/verzorger(s) inplannen. Naar aanleiding van dit gesprek zal bepaald worden of de leerling plaatsbaar is en of er eventueel een MDO (overleg met ouders, kind en huidige school) plaats moet vinden.

LET OP: informatiebijeenkomst zij-instroom

Op maandag 22 april 2024 heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden op het Haarlem College voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) die meer willen weten over en/of willen instromen op het Haarlem College vanuit een ander VO-school. Tijdens deze bijeenkomst is aandacht besteed aan onder andere de beroepsrichtingen, de niveaus en schoolstructuur.

De mensen die niet bij de bijeenkomst konden zijn kunnen via onderstaande link een video versie van de presentatie bekijken.