Een havo op het Haarlem College

Dat begint met kansengelijkheid. Jaarlijks zijn er in de regio Zuid-Kennemerland structureel tientallen havo-plekken te kort. En tot vorig jaar moesten leerlingen uit Zuidoost Haarlem met een vmbo/havo of havo-advies noodgedwongen buiten hun eigen wijk op zoek naar een middelbare school. Daarom hebben wij besloten om een havo te starten, op onze manier.

Balans tussen denken en doen

Wij zien havisten als denkers & doeners. Bij de havo op het Haarlem College gaan we daarom zorgen voor een balans tussen denken en doen, door naast de theorie ook een praktisch component toe te voegen en de focus op onmisbare toekomstgerichte vaardigheden. Door de afwisseling houden we de motivatie hoog en de leerlingen bij de les.

In de eerste jaren kennis met onze beroepsrichtingen. Zo zorgen we voor een nog beter voorbereid op je vervolgopleiding, het werkveld en een plek in de maatschappij.

Toekomstgerichte vaardigheden

We leggen de focus op toekomstgerichte vaardigheden. We leren je zelfredzaam te zijn, feedback te geven, om te gaan met tegenslagen en helpen je weerbaar te worden. We leren je samenwerken, effectief plannen en communiceren.

Aandacht voor jou

Wij kennen onze leerlingen goed, daar durven wij onze handen voor in het vuur te steken. Aandacht voor de leerling speelt hierin een belangrijke rol, want zonder vertrouwen is er geen relatie en zonder relatie is er geen leren.

Velen van jullie kennen ons als een beroepsgerichte school voor basis-, kader- en vmbo-t leerlingen. Met kleine klassen, veel persoonlijke aandacht en een goede ondersteuning voor onze leerlingen. In een modern gebouw met goede faciliteiten. Dit doen we al jaren zo en gaan we nu ook toepassen op de havo.

Waarom kiezen voor het Haarlem College?

Het is ons streven om het havo-aanbod in de regio meer kleur te geven. Zodat er iets te kiezen valt en geen leerlingen buiten de boot vallen. We kunnen je heel veel vertellen, maar kom vooral zelf ervaren of het Haarlem College bij jou past. Kom langs op een van onze Open Dagen of schrijf je in voor de informatieavond op dinsdag 21 november 2023.

Jouw vragen over de havo beantwoord:

Velen van jullie kennen ons als een beroepsgerichte school voor basis-, kader- en vmbo-t leerlingen. Met kleine klassen, veel persoonlijke aandacht en een goede ondersteuning voor onze leerlingen. In een modern gebouw met goede faciliteiten. Hier zijn we goed in en dit gaan we nu ook toepassen op de havo.

We willen van start gaan met 1 of 2 mavo/havo brugklassen.

In de mavo/havo-brugklas wordt lesgegeven op havo niveau.

Leerlingen met een mavo/havo- of havo-advies. In de mavo/havo-brugklas wordt lesgegegven op havo niveau.

Door eerst te beginnen met een mavo/havo brugklas kunnen we de havo echt de aandacht geven die het nodig heeft om het tot een succes te maken. We sluiten niet uit dat we in de toekomst eerder starten met een havo 4.

Ja, dat is geen enkel probleem. Als jij een mavo/havo- of havo-advies hebt gekregen van de basisschool kun jij je aanmelden op het Haarlem College voor de mavo/havo brugklas.

We gaan hoe dan ook starten met een mavo/havo brugklas. We gaan door tot het eindexamenjaar.

Ja, dat kan. Als je goede cijfers haalt en de docenten zijn het er over eens dat jij het niveau aankan. Dan kan jij tussentijds doorstromen naar de havo op het Haarlem College.

Ja, dat kan. Als vmbo TL-leerling kun je na het behalen van je diploma doorstromen naar de havo. Je hoeft dan niet meer van school te wisselen en kan jeĀ  verder leren in een voor jou bekende en vertrouwde omgeving.

Maximaal 24 leerlingen per klas. Kleine klassen waarin ruimte is voor persoonlijke aandacht draagt bij aan een beter onderwijs.

ja, dat is geen enkel probleem.

Kleine klassen, persoonlijke aandacht en ondersteuning