Waarom kiezen voor de havo op het Haarlem College?

Balans tussen denken en doen

Naast basis-, kader-, en vmbo-t (mavo) bieden we vanaf schooljaar 2024-2025 ook een havo aan op het Haarlem College. De havo op het Haarlem College onderscheidt door een balans tussen denken en doen. Door naast theorie ook een praktisch component toe te voegen houden we de motivatie hoog en de leerlingen bij de les.

In het eerste jaar maak je kennis met onze beroepsrichtingen en in de bovenbouw volg je een praktijkgericht programma naast theoretische vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde. Zo zorgen we ervoor dat jij nog beter voorbereid bent op je vervolgopleiding, het werkveld en een plek in de maatschappij.

Aandacht voor jou

Op het Haarlem College hebben we veel aandacht voor jou. Door te werken met kleine klassen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ook bieden we goede ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben.

Moderne faciliteiten

Op het Haarlem College krijg je les in een inspirerende omgeving. We hebben een eigen professioneel theater, moderne sporthal en een Techlab met VR-brillen, drones en robots. Alle ingrediënten zijn aanwezig om je talenten te laten zien. Zo ben jij straks klaar voor de toekomst.

Hoe ziet onze havo eruit?

Jouw vragen over de havo beantwoord:

Velen van jullie kennen ons als een beroepsgerichte school voor basis-, kader- en vmbo-t leerlingen. Met kleine klassen, veel persoonlijke aandacht en een goede ondersteuning voor onze leerlingen. In een modern gebouw met goede faciliteiten. Hier zijn we goed in en dit gaan we nu ook toepassen op de havo.

We willen van start gaan met 1 of 2 mavo/havo brugklassen.

In de mavo/havo-brugklas wordt lesgegeven op havo niveau.

Leerlingen met een mavo/havo- of havo-advies. In de mavo/havo-brugklas wordt lesgegegven op havo niveau.

Door eerst te beginnen met een mavo/havo brugklas kunnen we de havo echt de aandacht geven die het nodig heeft om het tot een succes te maken. We sluiten niet uit dat we in de toekomst eerder starten met een havo 4.

Ja, dat is geen enkel probleem. Als jij een mavo/havo- of havo-advies hebt gekregen van de basisschool kun jij je aanmelden op het Haarlem College voor de mavo/havo brugklas.

We gaan hoe dan ook starten met een mavo/havo brugklas. We gaan door tot het eindexamenjaar.

Ja, dat kan. Als je goede cijfers haalt en de docenten zijn het er over eens dat jij het niveau aankan. Dan kan jij tussentijds doorstromen naar de havo op het Haarlem College.

Ja, dat kan. Als vmbo TL-leerling kun je na het behalen van je diploma doorstromen naar de havo. Je hoeft dan niet meer van school te wisselen en kan je  verder leren in een voor jou bekende en vertrouwde omgeving.

Maximaal 24 leerlingen per klas. Kleine klassen waarin ruimte is voor persoonlijke aandacht draagt bij aan een beter onderwijs.

ja, dat is geen enkel probleem.

Kleine klassen, persoonlijke aandacht en ondersteuning