Open menu

Aanmelden wachtlijst zij-instroom schooljaar 2023-2024

25 mei 2023

Vanaf 1 april 2023 zullen wij starten met het aanmelden van zij-instromers voor het schooljaar 2023-2024. In dit nieuwsbericht leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Wegens een overweldigende hoeveelheid aanmeldingen hanteren wij momenteel een wachtlijst voor schooljaar 2023/2024.

Wij vragen u het het aanmeldformulier dat te vinden is via deze link wel in te vullen, zodat wij uw kind op de wachtlijst kunnen plaatsen. Het formulier is ook te bereiken middels het scannen van QR-code die onderaan deze pagina staat. Wanneer wij het aanmeldformulier in goede orde hebben ontvangen, zullen wij u een mail sturen met informatie over de verdere verloop.

Neem onderstaande informatie goed door voordat je het aanmeldformulier invult: op het aanmeldformulier zal jij je keuze al door moeten geven.

Profiel- en beroepsrichtingskeuze

Voorafgaand aan het instromen in het tweede en derde leerjaar is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende profielen en bijbehorende beroepsrichtingen die wij aanbieden op het Haarlem College. Hieronder staat per leerjaar uitgelegd waar jij een keuze in moet maken. 

  • Leerjaar 2

In leerjaar 2 ga jij je oriënteren op twee van de vier verschillende profielen en de bijbehorende beroepsrichtingen. Lees hier in het kort waaruit je kunt kiezen en wat de profielen inhouden. Voor uitgebreidere informatie verwijzen we je graag naar de pagina 'beroepsrichtingen' hier op onze website. 

  • Leerjaar 3

In leerjaar drie moet je één beroepsrichting kiezen. Ook kies je twee beroepsgerichte keuzevakken en eventuele avo-vakken die bij de beroepsrichting verplicht zijn. Lees hier in het kort welke beroepsrichtingen er zijn, wat ze inhouden en welke vakken er bij horen. Door de verschillende stappen in het document te volgen weet jij precies welke keuzes jij moet invullen op het aanmeldformulier.

In het aanmeldformulier word je gevraagd om een eerste en tweede keuze voor beroepsrichting door te geven. Het is belangrijk om ook goed na te denken over je tweede keuze, omdat bij sommige beroepsrichtingen maar beperkt plek is. Dit is voor schooljaar 2023/2024 het geval voor de beroepsrichtingen Ondernemen & Commercie en Zorg & Welzijn. Het is dan ook niet mogelijk om deze twee profielen beide te kiezen.Aanmelden wachtlijst zij-instroom schooljaar 2023-2024

Actueel