Open menu

Aanmelding en inschrijving brugklas VO schooljaar 2019-2020

20 maart 2019

99,8 % van de leerlingen is geplaatst op een school uit hun top 3

Net zoals vorig jaar is iedere leerling gevraagd om meerdere keuzes op te geven. Dit leidde wederom tot merkbaar drukkere open dagen op de scholen in het voortgezet onderwijs. Veel leerlingen hebben zich breed georiënteerd en meerdere voorkeuren opgegeven.
Voor het schooljaar 2019-2020 hebben zich 3.266 leerlingen op verschillende scholen in Zuid-Kennemerland aangemeld. Onder toezicht van een notaris is de plaatsingsprocedure uitgevoerd.
Alle leerlingen die zich hebben aangemeld, zijn geplaatst!
De gezamenlijke schoolbesturen zijn blij te kunnen melden dat 3.162 leerlingen (97%) zijn geplaatst op de school van eerste voorkeur. 3.258 leerlingen (99,8%) zijn op VO-scholen uit hun top 3 geplaatst.
Op woensdag 20 maart publiceren alle scholen vanaf 15.00 uur de namen van de geplaatste leerlingen (voor zover daar toestemming voor gegeven is) op hun website.
Medio juni wordt de ‘regeling aanmelding en inschrijving’ geëvalueerd. De ervaringen van ouders en leerkrachten worden hierbij meegenomen.

Ouders van leerlingen die zich op het Haarlem College hebben aangemeld ontvangen de bevestiging via een email die vandaag wordt verzonden.
Voor eventuele vragen kunt u mailen naar: inschrijven@haarlemcollege.nlActueel

BELANGRIJKE MEDEDELING dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart 2019

13 maart 2019

Haarlem, 12 maart 2019 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Helaas is onze school vandaag opgeschrikt door een vervelend incident. Er is brand ontstaan op de eerste verdieping, als gevolg waarvan we het gebouw hebben moeten ontruimen. Deze ontruiming is vlot verlopen. De brandweer is snel ter plaatse gekomen en heeft het vuur onder controle gekregen. De inhoud van een prullenbak bleek in brand te staan. De leerlingen zijn opgevangen in onze sporthal, alwaar ze onder begeleiding van onze collega’s hebben gewacht tot ze in de school hun spullen konden ophalen. Vandaag zal de school de rest van de dag gesloten zijn, in verband met de afwikkeling van de gevolgen van de brand. Ook morgen 13 maart 2019 is de school voor leerlingen gesloten, in verband met schoonmaakwerkzaamheden. De ouderavond gaat vanavond om die reden ook niet door. U wordt via de mail en de website op de hoogte gehouden van het verdere verloop. We hebben van de brandweer complimenten gekregen over de snelle ontruiming en de manier waarop de collega’s de leerlingen hebben begeleid. Op onze beurt zijn we de hulpdiensten dankbaar voor hun adequate optreden. We zijn natuurlijk geschrokken, maar gelukkig is niemand hierbij gewond geraakt. Zodra de lessen weer beginnen, zullen de docenten aandacht hebben voor vragen van leerlingen hierover. Mocht u omtrent deze dag vragen hebben, houd de website in de gaten voor nadere berichten. Met vriendelijke groeten, M. Teulings, directeur. V. Scheerder-Rhee, adjunct-directeur Lees meer »