Open menu

Podium en Presentatie klas 3 winnaar Vlinder Award

08 juni 2018

Op 31 mei 2018 is door de afdeling Podium en Presentatie van het Haarlem College de Vlinder Award gewonnen. Uitreiking van de prijs vond plaats in de Westergasfabriek Amsterdam

In de maanden voor de meivakantie, mede in het kader van het programma van Podium & Presentatie, hebben leerlingen van klassen E3A en E3B nauw samengewerkt met de organisator van het festival aan de eerste editie. Belgin Inall, documentairemaakster voor VPRO en NPO. Zij is diverse malen op school geweest en heeft nauw met de leerlingen samen gewerkt. In een eerder stadium waren leerlingen hier al mee bezig geweest. Het gegeven waaraan we onze inzending(en) hebben opgehangen is het begrip docufictie.
In kleine, zelf samengestelde filmcrews hebben leerlingen een thematiek en een concept ontwikkeld.
Dit heeft geresulteerd in een 75 minuten durende documentaire, waarin een selectie van de Haarlem College inzendingen is verwerkt. De titel van onze documentaire was FOR SALE en werd in drie delen op het festival vertoond.
Met trots kunnen we zeggen dat ons werk, in competitie met scholen uit het hele land, de eerste prijs, de Vlinder Award heeft ontvangen.
Daar houdt het echter niet op: vanuit omroepen is vol ontzag gereageerd op het filmdocument. Ook is op dit moment het materiaal gepromoot in diverse andere landen binnen de context van andere festivals.
Op de website van docsfair zijn trailers te zien, omdat er wellicht nog andere plannen bij de omroepen liggen mbt deze inzendingen.
Kortom, een groot succes te noemen. We zijn trots op dat wat we samen voor elkaar krijgen en keer op keer blijkt hoe uniek eigenlijk de wijze is waarop we op onze school met deze talenten kunnen, willen en mogen samenwerken.
Vincent Lobé en Frank Stassar

http://docsfair.nl/


Actueel