Open menu

Huiswerkbegeleiding door Happy Homework

04 april 2018

Happy Homework organiseert op het Haarlem College huiswerkbegeleiding en bijles. Veel leerlingen komen thuis moeilijk tot leren. Er is teveel afleiding en goede begeleiding is vaak niet mogelijk. Dit kan schoolsucces in de weg staan. Happy Homework biedt de huiswerkbegeleiding aan voor zowel onderbouwleerlingen als bovenbouwleerlingen van het Haarlem College. Naast intensieve huiswerkbegeleiding in kleine groepjes kunt u ook kiezen voor de huiswerkklas of bijles.

Happy Homework organiseert op het Haarlem College huiswerkbegeleiding en bijles.
Veel leerlingen komen thuis moeilijk tot leren. Er is teveel afleiding en goede
begeleiding is vaak niet mogelijk. Dit kan schoolsucces in de weg staan. Happy
Homework biedt de huiswerkbegeleiding aan voor zowel onderbouwleerlingen als
bovenbouwleerlingen van het Haarlem College. Naast intensieve huiswerkbegeleiding in kleine groepjes kunt u ook kiezen voor de huiswerkklas of bijles.
Leerlingen kunnen na de laatste les op school naar het lokaal van de huiswerkbegeleiding.
Ze blijven daar minimaal anderhalf uur. Door zo veel mogelijk contact met
mentoren en docenten sluit de begeleiding goed aan op de lessen.
Wanneer u in de gemeente Haarlem, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Amsterdam woont, dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van (een deel van) de kosten voor huiswerkbegeleiding. Voor de gemeente Haarlem geldt dat u in het bezit moet zijn van de Haarlempas. U kan dan recht hebben op een vergoeding van €100,00 per maand. In de gemeente Haarlemmermeer, waaronder bijvoorbeeld Badhoevedorp en Hoofddorp vallen, is stichting leergeld actief. In de gemeente Amsterdam bestaan diverse regelingen tot vergoeding. Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals vergoeding via het Nationaal Fonds Kinderhulp. U kunt vaak in totaal maximaal 1 tot 2 jaar
huiswerkbegeleiding vergoed krijgen.
De aanvraagprocedure is soms complex.
Medewerkers van Happy Homework kunnen u daarom ondersteunen bij de eventuele
aanvraag bij uw gemeente.
Uw kind aanmelden? Dat kan via http://happyhomework.nl/aanmelden of via 023-2052341.
Na iedere aanmelding volgt een intakegesprek, waar wij uw kind leren kennen en een strategie van de begeleiding kunnen bespreken.


Actueel

BELANGRIJKE MEDEDELING dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart 2019

13 maart 2019

Haarlem, 12 maart 2019 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Helaas is onze school vandaag opgeschrikt door een vervelend incident. Er is brand ontstaan op de eerste verdieping, als gevolg waarvan we het gebouw hebben moeten ontruimen. Deze ontruiming is vlot verlopen. De brandweer is snel ter plaatse gekomen en heeft het vuur onder controle gekregen. De inhoud van een prullenbak bleek in brand te staan. De leerlingen zijn opgevangen in onze sporthal, alwaar ze onder begeleiding van onze collega’s hebben gewacht tot ze in de school hun spullen konden ophalen. Vandaag zal de school de rest van de dag gesloten zijn, in verband met de afwikkeling van de gevolgen van de brand. Ook morgen 13 maart 2019 is de school voor leerlingen gesloten, in verband met schoonmaakwerkzaamheden. De ouderavond gaat vanavond om die reden ook niet door. U wordt via de mail en de website op de hoogte gehouden van het verdere verloop. We hebben van de brandweer complimenten gekregen over de snelle ontruiming en de manier waarop de collega’s de leerlingen hebben begeleid. Op onze beurt zijn we de hulpdiensten dankbaar voor hun adequate optreden. We zijn natuurlijk geschrokken, maar gelukkig is niemand hierbij gewond geraakt. Zodra de lessen weer beginnen, zullen de docenten aandacht hebben voor vragen van leerlingen hierover. Mocht u omtrent deze dag vragen hebben, houd de website in de gaten voor nadere berichten. Met vriendelijke groeten, M. Teulings, directeur. V. Scheerder-Rhee, adjunct-directeur Lees meer »