Open menu

Mavo

 
 
 
 

Wat is het?

De mavo op het Haarlem College is een volwaardige mavo met de voordelen van een vmbo-school. Zo kun je behalve de reguliere MAVO ook kiezen voor een MAVO plus variant, waarbij je een extra theorievak volgt (bijvoorbeeld voor de aansluiting naar de HAVO) of een extra praktijkvak. Ook kun je kiezen voor een gemengde leerweg.

Op de mavo krijg je veel theorielessen. De lessen worden gegeven door deskundige docenten die gespecialiseerd zijn in het lesgeven aan mavo-leerlingen. Er is goede begeleiding beschikbaar, waardoor ook leerlingen met een beroepsgericht advies soms een mavo-diploma halen op het Haarlem College.

In dit overzicht vind je alle vakkenpakketten van de mavo. 

Ik heb een MAVO diploma gehaald door de goede begeleiding van mijn docenten.


Sara, Leerling klas 4

Wat leer je?

Op de MAVO krijg je veel theorievakken. Je leert alles wat nodig is om goed voorbereid aan een MBO niveau 3 of 4 opleiding te beginnen. ook een overstap naar de HAVO behoort tot de mogelijkheden. Naast de theorie krijg je natuurlijk ook gym, kunstvakken enz.

Wat word je?

Alle beroepen die aansluiten op een MBO 3 of 4 opleiding.

Nog vragen?

Heb je nog meer vragen over de opleiding Mavo? Bekijk hieronder of ze er bij staan. Zo niet? Stel hem dan aan mij via het formulier

Meneer R. Hoenderdos
Teamleider vmbo-tlVeelgestelde vragen Mavo