Open menu

Groep 8

Leuk dat je een bezoek brengt aan onze site. Onder dit kopje is informatie terug te vinden over onze open dagen (voor schooljaar 2018/2019 hebben deze reeds plaatsgevonden) en wordt de inschrijfprocedure toegelicht. Onderstaand in het kort over onze school en over wat wij belangrijk vinden voor onze leerlingen.

Wat voor school is het Haarlem College?
Het Haarlem College is een grote vmbo school met veel faciliteiten. Het gebouw is opgedeeld in 7 deelscholen met ongeveer 140 leerlingen per deelschool. In alle klassen zitten gemiddeld 20 leerlingen. Op de deelschool zit je teamleider, heb je de meeste lessen en is ook je kluisje. In het derde leerjaar kan je, afhankelijk van je keuze, op een andere deelschool terecht komen. We hebben binnen en buiten veel plekken waar je kunt pauzeren en een kantine waar je broodjes kunt kopen. We werken met boeken maar ook met
computers en we leren binnen én buiten de school. Hier kun je lezen hoe de zorg op het Haarlem College georganiseerd is.

Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen:
- theoretisch én praktisch kunnen leren
- kennis maken met al onze 6 beroepsrichtingen vanaf leerjaar 1
- op meerdere momenten wat te kiezen hebben
- leren om bewust te kiezen (loopbaanleren om te ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past)
- ondersteund worden door mentoren
- begeleid worden door loopbaancoaches en leerlingbegeleiders
- hulp kunnen krijgen bij het leren
- extra ondersteuning kunnen krijgen bij dyslexie,dyscalculie, etc.
- leren dat er bij ons duidelijke regels zijn en dat pesten niet kan zodat iedereen het naar zijn zin heeft en erbij hoort.

De leerwegen (niveaus) op het Haarlem College:
Het Haarlemcollege biedt de volgende leerwegen aan:
basisberoepsgerichte leerweg (BB)
kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
gemengde leerweg (GL)
theoretische leerweg (mavo)
Afhankelijk van je basisschooladvies kom je bij ons in de 1e klas in een basisklas, basis/kader klas of een kader/mavo klas. In een combiklas krijg je op het hoogste niveau les. Pas op het eind van het tweede leerjaar wordt bepaald welke leerweg (niveau) het beste bij je past. Als je mavo gaat doen kun je nog kiezen om examen te doen in een extra theorie vak of een beroepsgericht vak. We praten dan over MAVO+. Alle leerwegen sluiten goed aan bij het MBO. De mavo sluit aan bij de havo.

De bijbehorende beroepsrichtingen zijn:
Media & Vormgeving en ICT (M & V)
Technologie & Energie (T & E)
Podium & Presentatie (P & P)
Sport & Veiligheid (S & V)
Zorg & Welzijn (Z & W)
Ondernemen & Commercie (O & C)

Meer informatie over het Haarlem College kun je terug vinden op de site. Maar lees vooral ook het boekje dat je terug kunt vinden onder het kopje downloads. Je kunt ook deze link volgen naar de website van het Brugboek. Mocht je nog vragen hebben, stuur deze dan svp naar info@haarlemcollege.nl met ook een telefoonnummer, dan nemen wij contact op.


Op de Open Dag voelde ik me al meteen thuis. Ik wilde me heel graag aanmelden.

Anne, brugklas

Procedure aanmelding

Aanmelden voor de brugklas van het Haarlem College kan door een e-mail te sturen aan inschrijven@haarlemcollege.nl. De volledige procedure is als download terug te vinden.

Wij vragen om volgende documenten:

- een ingevuld en ondertekend aanmeldformulier brugklas
Inclusief de bijbehorende bijlagen: een deskundigenverklaring, de
diagnose en een onderzoeksverslag (bij LWOO)
- een pasfoto
- een kleurenkopie v/e (niet verlopen) paspoort/identiteitsbewijs met zichtbaar
sofinummer
- overzicht schoolse vaardigheden
- drempelonderzoek
- testgegevens NIO
- uitdraai Cito
- (via school) een aanmeldformulier samenwerkingsverband
(de leerkracht van de basisschool kan u hierbij helpen)

n.b. In geval van diagnose van dyslexie, dyscalculie, ADD/ADHD, slechtziendheid, slechthorendheid, motorische handicap, autisme, PDD-NOS, faalangst, stotteren of ander bijzonderheden kan indicatie LWOO van toepassing zijn. De docent van de basisschool heeft u hierover - wanneer van toepassing - geïnformeerd.


Open dagen

De open dagen voor 2018/2019 staan gepland op 19 en 20 januari en 13 februari 2018. Onze eerstvolgende informatie-avond staat gepland op dinsdagavond 28 november 2017 om 19.30 uur.
Wanneer u uw zoon/dochter in wilt schrijven kunt u contact met ons opnemen:
023-5311572 of emailen naar: inschrijven@haarlemcollege.nl


Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) onze school van binnen zien. Daarvoor kunt u altijd een afspraak maken.

Speciaal hiervoor zijn ook de Open Dagen. Ons team van docenten en leerlingen staat klaar om een mooie rondleiding te verzorgen, waarbij ook tijd is om alle vragen te stellen en te beantwoorden.

Open Dagen:

De open dagen voor schooljaar 2018-2019 hebben al plaatsgevonden. Aanmelden voor het schooljaar kan nog: Er zijn nog een paar plekken vrij. Voor info: inschrijven@haarlemcollege.nl of bel 023-5311572.

Ook is het mogelijk om de school op een lesdag te bezoeken. Leerkrachten van groep 7/8 kunnen met hun groep de school bezoeken op de basisschool bezoekdagen. De leerkracht kan hiervoor een mail sturen naar basisschoolochtend@haarlemcollege.nl

De bezoekdagen voor schooljaar 2019-2020 vinden plaats op maandagmorgen 12 november 2018; donderdagochtend 10 januari 2019 en dinsdagochtend 29 januari 2019. U bent van harte welkom als klas

.


Inschrijven

Als je je wilt inschrijven op het Haarlem College kun je een mail sturen naar inschrijven@haarlemcollege.nl Laat daarbij ook een telefoonnummer weten, dan nemen wij contact op.

Leerlingen die leerweg-ondersteuning (LWOO) nodig hebben kunnen nu al worden aangemeld op het Haarlem College. Wij vragen u de volgende documenten mee te nemen:
- een ingevuld en ondertekend aanmeldformulier brugklas
Inclusief de bijbehorende bijlagen: een deskundigenverklaring, de
diagnose en een onderzoeksverslag (bij LWOO)
- een pasfoto
- een kleurenkopie v/e (niet verlopen) paspoort/identiteitsbewijs met zichtbaar
sofinummer
- overzicht schoolse vaardigheden
- drempelonderzoek
- testgegevens NIO
- uitdraai Cito
- (via school) een aanmeldformulier samenwerkingsverband
(de leerkracht van de basisschool kan u hierbij helpen)
n.b. In geval van diagnose van dyslexie, dyscalculie, ADD/ADHD, slechtziendheid, slechthorendheid, motorische handicap, autisme, PDD-NOS, faalangst, stotteren of ander bijzonderheden kan indicatie LWOO van toepassing zijn. Leerlingen met een LWOO-indicatie konden zich al vanaf 1 november 2017 aanmelden. Wij raden u aan hiervan gebruik te maken, indien van toepassing. De docent van de basisschool kan u hierover informeren.

Voor eventuele vragen kunt u een email sturen naar: inschrijven@haarlemcollege.nl met vermelding van de naam van de leerling, de naam van de basisschool en uw telefoonnummer. Dan nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Inmiddels hebben de formele aanmelddagen voor het Haarlem College plaatsgevonden. Er zijn nog een paar plekken vrij. Voor inschrijven kunt u dus nog contact opnemen via inschrijven@haarlemcollege.nl of belt u: 023-5311572.Veelgestelde vragen over aanmelden

Wanneer zijn de Open Dagen en Inschrijfdagen?

De inschrijfdagen zijn op:

  • Woensdag 7 maart 2018 van 14.00 - 17.00 uur
  • Donderdag 8 maart 2018 van 16.00 - 18.00 uur
  • Maandag 12 maart 2018 van 19.00 - 21.00 uur

 

Stel je vraag

Handige links

Brugboek/brugweb