Open menu

Groep 8

Nieuwsgiering naar een bezoekmoment? Klik hier voor een filmpje!

Wil je je aanmelden op het Haarlem College? Neem dan contact op met onze administratie en maak een afspraak: 023-5311572 of mail naar info@haarlemcollege.nl met vermelding van je telefoonnummer. Dan nemen wij contact op..

Wat voor school is het Haarlem College?
Het Haarlem College is een grote vmbo school met veel faciliteiten. Het gebouw is opgedeeld in 7 deelscholen met ongeveer 125 leerlingen per deelschool. In alle klassen zitten gemiddeld 18-22 leerlingen. Op de deelschool zit je teamleider, heb je de meeste lessen en is ook je kluisje. We hebben binnen en buiten veel plekken waar je kunt pauzeren en een kantine waar je broodjes kunt kopen. Het schoolplein is helemaal nieuw! We werken met boeken maar ook met computers en we leren binnen én buiten de school. Hier kun je lezen hoe de zorg op het Haarlem College georganiseerd is.

Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen:

De leerwegen (niveaus) op het Haarlem College:
Het Haarlemcollege biedt de volgende leerwegen aan:Afhankelijk van je basisschooladvies kom je bij ons in de 1e klas in een basisklas, basis/kader klas of een kader/mavo klas. In een combiklas krijg je op het hoogste niveau les. Pas op het eind van het tweede leerjaar wordt bepaald welke leerweg (niveau) het beste bij je past. Als je mavo gaat doen kun je nog kiezen om examen te doen in een extra theorie vak of een beroepsgericht vak. We praten dan over MAVO+. Alle leerwegen sluiten goed aan bij het MBO. De mavo sluit aan bij de havo.De bijbehorende beroepsrichtingen zijn:

Flyer opendagen Haarlem College

Meer informatie over het Haarlem College kun je terug vinden op de site. Je kunt ook deze link volgen naar de website van het Brugboek. Mocht je nog vragen hebben, stuur deze dan svp naar info@haarlemcollege.nl met ook een telefoonnummer, dan nemen wij contact op. Wil je meer weten over de beroepsrichtingen, download dan dit boekje met alle informatie.


De online open dag was bijna net zo leuk als een echte open dag. Ik wil me graag aanmelden!

Amy, brugklas

Procedure aanmelding

Aanmelden voor de brugklas van het Haarlem College kan door een e-mail te sturen aan inschrijven@haarlemcollege.nl. Of schrijf direct in door het aanmeldformulier in te vullen. Aanvullende documenten kunt u mailen, Of later inleveren tijdens de inschrijfdagen. (hiervoor ontvangt u een persoonlijke uitnodiging/afspraak)

Wij vragen om volgende documenten:

- een ingevuld en ondertekend aanmeldformulier brugklas
Inclusief de bijbehorende bijlagen: een deskundigenverklaring, de
diagnose en een onderzoeksverslag (bij LWOO)

- een pasfoto
- een kleurenkopie v/e (niet verlopen) paspoort/identiteitsbewijs met zichtbaar
sofinummer
- overzicht schoolse vaardigheden
- drempelonderzoek
- testgegevens NIO (als aanwezig)
- uitdraai Cito
- (via school) een aanmeldformulier samenwerkingsverband
(de leerkracht van de basisschool kan u hierbij helpen)

n.b. In geval van diagnose van dyslexie, dyscalculie, ADD/ADHD, slechtziendheid, slechthorendheid, motorische handicap, autisme, PDD-NOS, faalangst, stotteren of ander bijzonderheden kan indicatie LWOO van toepassing zijn. De docent van de basisschool kan u hierover informeren. Eerder inschrijven is dan mogelijk. Stuurt u daarvoor svp een email naar inschrijven@haarlemcollege.nl

De inschrijfdagen voor schooljaar 2022-2022 hebben plaatsgevonden. IOpen dagen

Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) bewust kiezen voor het Haarlem College. Om kennis te maken met onze school organiseren wij Open Dagen. Docenten en leerlingen staan dan klaar om een mooie rondleiding te verzorgen, waarbij ook tijd is voor uw vragen.

Basisschool bezoek dagen:

Basisschool bezoek dagen staan gepland op:

data voor 2022-2023 volgen

Voor aanmelden wordt u verzocht een mail sturen naar basisschoolochtend@haarlemcollege.nl

ONLINE Open dagen

De online open dagen voor schooljaar 2022-2023 volgen

Op deze dagen kunt u de school 'online' bezoeken. Binnenkort vindt u hier een link naar onze speciale online-open-dagen-belevenissen-pagina.

Inschrijven

De inschrijfdagen voor schooljaar 2022-2023 volgen

Voor inschrijven voor schooljaar 2021-2022 neemt u svp contact op met 023-5311572 en maak een afspraak of mail naar info@haarlemcollege.nl

Inschrijven

Als je je wilt inschrijven op het Haarlem College en daarover wilt overleggen kun je een mail sturen naar inschrijven@haarlemcollege.nl

Veelgestelde vragen over aanmelden

Wanneer zijn de Open Dagen en Inschrijfdagen?

Deze vinden plaats op de volgende data:
Open Dagen:

  • Vrijdag 15 januari 2021 18.30-21.00 uur
  • Zaterdag 16 januari 2021 11.00-13.00 uur
  • Dinsdag 9 februari 2021 17.00-19.00 uur

U kunt zich aanmelden via deze link: aanmelden open dagen

Aanmelddagen:

  • U vult een online aanmeldformulier in
  • U wordt uitgenodigd op een tijdslot tussen 1 en 9 maart

 

Stel je vraag

Handige links

Brugboek/brugweb